Biogaz din deșeuri organice prin tehnologii ecologice inovative

 


La seminar s-a menționat că producerea biogazului din deșeuri menajere și organice soluționează câteva probleme majore care au un impact destul de mare pentru bunăstarea și prosperarea comunităților din zonele rurale, pentru protecția și îmbunătățirea solului, reducerea riscului ce ține de poluarea resurselor de apă, reducerea cheltuielilor pentru utilizarea energiei electrice și termice, etc.

 

Image00053


Ca exemplu au fost prezentate trei stații mici pentru producerea biogazului care au fost realizate în anul 2016, aceste tehnologii pentru obținerea biogazului pot servi ca un model pentru proiectele tehnologice care vor fi implementate de către fermieri în următorii ani. Aceste tehnologii sunt accesibile și promovate de către Centrul ecologic de inovații sociale "Ormax".
La seminarul de instruire au fost prezenți 28 de persoane din mediul rural, fermieri și persoane interesate care intenționează să construiască stații de biogaz.

 

Image00079


Pentru cei interesați de Eco-tehnologii inovaționale a fost organizată o sesiune, în special, despre construcția și funcționarea echipamentelor și tehnologiilor de tip biogaz la scară mică, medie și mare.

 

Participanții la instruirile organizate de către membrii CEIS "Ormax" au beneficiat de suport informațional și de broșura "Eco-tehnologii inovatoare la tine în comunitate" în care sunt descrise tehnicile de aplicare la nivel individual și comunitar.


Aceste activități au fost organizate în cadrul programului ‘’Promovarea tehnologiilor de energie regenerabilă (RET) pentru dezvoltare rurală în contextul schimbărilor climatice’’ care este elaborat de către organizațiile CEIS Ormax Moldova, RCDA Georgia și Centrul RSS Drvar din Bosnia. Partenerii și finanțatorii programului: CWS Europe și Fundația Week of Compassion.


Centrul Ecologic de Inovații Sociale - Ormax

Avem 11 vizitatori și nici un membru online

Eco Expert

Visitatori