Protecția și tratarea apelor prin tehnologii inovative

 

Image00015


Ca alternativă la sistemele de sanitație care se folosesc în Moldova, expertul din Franța a propus pentru marea majoritate a populației din R. Moldova să utilizeze sistemul Ecosan. Sistemul Ecosan este unul dintre cele mai ecologice sisteme din domeniul sanitației sigure.

 

Acest sistem nu afectează solul și apele de suprafață, deșeurile care se acumulează în containerele de stocare după un timp anumit se transformă în compost care mai apoi poate fi utilizat în agricultură ca fertilizant organic.

 

Image00017


La eveniment au participat 26 de persoane interesate de tehnologiile inovaționale ecologice, persoane care s-au încadrat în proiect ca beneficiari direcți și indirecți.

 

Image00002


Pentru cei interesați de Eco-tehnologii inovaționale a fost organizată o sesiune, în special, despre construcția și funcționarea echipamentelor și tehnologiilor de tip zonă umedă construită, stație autonomă de tratarea apelor reziduale, veceuri uscate Ecosan etc.


Participanții la instruirile organizate de către membrii CEIS "Ormax" au beneficiat de suport informațional și de broșura "Eco-tehnologii inovatoare la tine n comunitate" în care sunt descrise tehnicile de aplicare la nivel individual și comunitar.


Aceste activități au fost organizate în cadrul programului "Promovarea tehnologiilor de energie regenerabilă (RET) pentru dezvoltare rurală în contextul schimbărilor climatice" care este elaborat de către organizațiile CEIS Ormax Moldova, RCDA Georgia și Centrul RSS Drvar din Bosnia. Partenerii și finanțatorii programului: CWS Europe și Fundația Week of Compassion.


Centrul Ecologic de Inovații Sociale - Ormax

Avem 9 vizitatori și nici un membru online

Eco Expert

Visitatori