Energia ecologică regenerabilă în Moldova, Mit sau realitate?


Discutând cu mai multe persoane, persoane care şi-au manifestat interesul şi curiozitatea în utilizarea energiei ecologice regenerabile, am înțeles că este foarte complicat să obții rezultate bune în acest domeniu dacă nu ai tehnologii și echipamente de ultima generație. În bună parte, ei spun că au auzit de așa ceva, alții spun că în Moldova nu funcționează tehnologiile ecologice, deoarece ar fi necesare careva utilaje sofisticate pentru a le pune în funcţiune.


Lumea cunoaște foarte puţin despre o asemenea alternativă şi tehnologii simple, care pot fi aplicate, confecționate și utilizate în condiții de casă. Mă refer la tehnologii ecologice inovatoare care permit utilizarea energiei ecologice regenerabile pentru încălzirea apei menajere, încălzirea obiectelor locative, uscarea fructelor, legumelor și a plantelor medicinale, obținerea biogazului din deșeuri.


Mă refer și la opțiunile pentru soluționarea problemelor ce țin de protecția solului prin aplicarea agriculturii durabile și protecția resurselor acvatice prin sistemele de protecție și epurare a apelor reziduale. În special, parțial aș accepta viziunile și doleanțele populației din R. Moldova în ceea ce privește problema de a obține și a utiliza energia verde în condiții de casă.
Multe tehnologii simple, pot fi adoptate și fără echipament scump, pentru toate aste fiind necesare doar dorinţă. Abordarea subiectului ce ține de utilizarea energiei regenerabile ecologice, are mai multe rădăcini.

 

Aici putem menționa și resimți excesul de CO2 în atmosferă emis în atmosferă. Problemele ecologice ce țin de poluarea mediului ambiant, prețurile înalte la carburanți din care obținem căldură în casele noastre nu pot însă să oprească dorinţa unui confort în viaţa cotidiană.


Probleme sunt foarte multe în acest domeniu, dar, ca alternativă, sunt și soluții, tehnologii verzi care pot fi accesibile pentru marea majoritate a populației. În acest sens vă propunem soluții reale și un model nou de abordare a problemelor ce țin de utilizarea energiei ecologice regenerabile în condiții de casă cu echipament și tehnologii accesibile.


La realizarea acestui concept am lucrat foarte mult, de aceea venim cu propuneri și soluţii noi care vor genera rezultate mari la tine acasă și în majoritatea localităților din R. Moldova.

 

Vă îndemn să utilizați energia ecologică regenerabilă, să protejați mediul ambiant prin intermediul Eco-tehnologiilor inovatoare care sunt promovate de noi la Centru Ecologic de Inovații Sociale Ormax.


Oleg Rotari și echipa Ormax

Avem 11 vizitatori și nici un membru online

Eco Expert

Visitatori