2013 Cooperare în domeniul Apei

Anul 2013 este Anul Internaţională al Cooperării în Domeniul Apei. Obiectivul acestui An Internaţional este de a creşte gradul de conştientizare asupra potenţialului ridicat pentru cooperare şi asupra provocărilor întâlnite în managementul apei, în lumina nevoii crescînde pentru acces la apă.


Manifestările de pe parcursul acestui an evidenţiază iniţiativele de cooperare de succes din trecut şi identifică chestiuni arzătoare privitoare la educaţie, diplomaţie şi management transfrontalier al apei, cooperare financiară, context legal naţional/internaţional şi legăturile cu Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Începând cu anul 1993, la 22 martie a fiecărui an, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Apei, manifestare ce pune în evidenţă aspecte legate de apa dulce.


În completarea temei internaţionale din acest an, Ziua Internaţionala a Apei 2013 este dedicată de semenea cooperării în domeniul apei. Naţiunile Unite şi UNESCO încurajează societatea civila şi organizaţiile să promoveze Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei şi Ziua Internaţională a Apei, iar ca sprijin pentru implementarea campaniilor pun la dispoziţie materiale promoţionale şi sfaturi pe pagina oficială a Zilei Internaţionale a Apei.

 

Avem 8 vizitatori și nici un membru online

Eco Expert

Visitatori