Eco - tehnologii inovatoare pentru fermieri și cei de la țară


În special căutam soluții pentru a utiliza energia solară care ne vine pe gratis. După ce am studiat toate opțiunile am găsit și ceva ce pot să vă propun. În acest an, am construit uscătoare solară de fructe și legume, la atelierele de lucru, organizate de ACT Ormax. Uscătoarea solară s-a dovedit a fi foarte utilă și ușor de confecționat, pentru anul viitor ne gândim să ne lărgim activitatea în acest sens.


Uscătoarea solară este ecologică, în acest echipament poți usca fructe, legume și plante medicinale. Uscarea produselor agricole se produce în baza încălzirii containerului care captează radiația solară și apoi o transformă în energie termică.


Pentru a confecționa un uscător solar ecologic, nu este nevoie de material care costă scump. Echipamentul poți să-l construiești în condiții casnice, folosind așa material ca lemnul, tabla și sticla. Principalul că este util și nu este costisitor.
Un alt echipament care prezintă un interes deosebit, este colectorul solar, care este predestinat pentru încălzirea apei menajere. De mai mult timp am căutat informații și diverse scheme, despre confecționarea colectoarelor solare.


Am auzit că există scheme de instalații care nu costă mult dar sunt foarte eficiente. Suntem nevoiți să căutăm o alternativă deoarece energia electrică și gazele naturale sunt foarte costisitoare în utilizare.


Familia noastră este compusă din 6 persoane și a fost necesar să caut o soluție pentru a reduce cheltuielile ce țin de încălzirea apei menajere. În acest an am beneficiat de materiale și proiect tehnic ce ține de construcția colectorului solar, grație echipei ecologice Ormax și organizaţiei internaţionale WECF.


Am reușit să construiesc singur un colector solar care încălzește apa menajeră, problemele ce țin de cheltuielile pentru încălzirea apei menajere au dispărut. Acum mă gîndesc să optimizez și alte inovații cum ar fi încălzirea pasivă a caselor, utilizarea energiei regenerabile din biomasă și multe altele.


Important a fost să conștientizez că utilizarea energiei regenerabile este o necesitate stringentă pentru cei de la țară.


Sergiu Colesnic - s. Zgurița, r. Drochia

Avem 10 vizitatori și nici un membru online

Eco Expert

Visitatori